مهارت های ارتباطی چیست؟ و چه اهمیتی برای ما دارد؟

در دنیای امروز هیچکس نمی تواند بدون برقراری ارتباط زندگی کند.
همه ما برای برطرف کردن نیازهای روزمره خود باید ارتباط برقرار کنیم. نیاز به غذا، مسکن، نیاز به همکاری با دیگران برای ارضای حس دوستی و کامیابی اجتماعی و انواع نیازهای اقتصادی و اجنماعی؛ سایر نیازها هم که جای خود را دارند.
نیاز به تبادل اطلاعات،سرگرمی، نیاز به بروز خلاقیت اجتماعی و … در واقع ارتباط ما را به شبکه گسترده انسانها پیوند میدهد.این شبکه از خانواده شروع شده و به حلقه دوستان میرسد و بعد با کمک ابزار هایی همانند رسانههای جمعی، کل جامعه و سراسر جهان را در بر میگیرد.
با توجه به اینکه انسان ذاتاً یک موجود اجتماعی است نیاز به ارتباط نیز یکی از اصلی ترین نیازهای بشر است.
بنابراین مهارتهای ارتباطی ،جزء مهارتهای مهم است که باید برای یادگیری آن زمان بگذاریم .
در این نوشته سعی داریم به چند نکته مهم این مهارت بپردازیم:
حس خوب!
وقتی بحث داشتن مهارتهای ارتباطی می شود هدفمان این است که حس خوب دهیم و حس خوب بگیریم . برای اینکار اگر کاری از دستمان بر می آید انجام دهیم . همسایه از بازار بر می گردد و دستش پر است، کمکش کنیم! یک تمرین برای رفع خجولی هم هست ! یک تیر دو نشان خرجش فقط دو کلمه است: کمک نمی خواهید؟ (البته لبخند و ارتباط چشمی را هم هنگام ادای این دو کلمه فراموش نکنید). بسیار موثر است!
بیایید حس خوب دهیم تا حس خوب بگیریم.

دوست دارید وقتی وارد یک جمع می شوید، با شما چطور برخورد کنند؟ دوست دارید با لبخند به استقبال تان بیایند؟ به شما توجه کنند؟ به حرف هایتان گوش کنند و صمیمانه با شما صحبت کنند؟ حتی اگر برای اینکار خجالتی هستید خجالتی های جمع را پیدا کنید و با آن ها همان طوری رفتار کنید که دل تان می خواهد با شما رفتار شود. با سوال های صمیمانه ، آن ها را به صحبت کردن وادار کنید و شنونده خوبی باشید. این کار، هم برای برقرای ارتباط آن ها مفید است، هم برای خودتان یک تمرین جهت کسب مهارتهای ارتباطی است. شروع کنید و ببینید که چقدر روی خودتان تاثیر می گذارد!
حسن جویی کنید.
برای کسب مهارتهای ارتباطی یادمان باشد که در ارتباطاتمان تا می توانیم حس خوب بدهیم، پس حسن جویی کنید. از ویژگی مثبت طرف مقابل تعریف کنید .هم آسان است، هم فوق العاده موثر. اغلب آدم ها وقتی ازشان تعریف می کنید، ذوق می کنند و بیشترشان آن قدر ذوق می کنند که به هیچ قیمتی حاضر نمی شوند هم صحبتی با شما را از دست بدهند! نکته مهم این است که هنگام تعریف و تمجید از این و آن، به هیچ وجه لازم نیست دروغ بگویید. اگر کمی دقت کنید، مطمئنا در هر آدمی بالاخره یک چیزی پیدا می کنید که قابل تعریف باشد. مثلاً فرض کنید که شخص مقابلتان خیلی فن بیان خوبی دارد می توانید به این موضوع اشاره کنید .
وانمود کنید!
یک ضرب المثل آمریکایی می گوید ” fake it ..make it ” وانمود کنید تا همان شوید. دوست دارید از جنبه مهارتهای ارتباطی و برقراری ارتباط شبیه چه کسی شوید ؟ او در ارتباطاتش چطور رفتار می کند، با اعتماد به نفس ؟ با لبخند باز؟ صمیمانه؟ خوش برخورد؟ و… همه این ها را می توانید به تنهایی و در مقابل آینه تمرین کنید. تمرین های ذهنی و این نوع وانمود ، تاثیرات زیادی برآمادگی ارگانیکی و ذهنی شما برای روبرو شدن با چنین موقعیت هایی خواهد گذاشت.
ارتباط چشمی
برقراری ارتباط چشمی در یک ارتباط موثر، خیلی مهم است. حتما به چشم طرف مقابل تان نگاه کنید. چه وقتی دارید صحبت می کنید، چه وقتی که دارند با شما صحبت می کنند. این ارتباط چشمی را بهتر است با یک لبخند ملایم و حالت دوستانه همراه کنید.
ارتباطی دیگری های عزیز، تعدادی از نکات مهم مهارت های ارتباطی را با هم خواندیم اما باید بدانیم که کسب مهارتهای ارتباطی با تمرین به دست می آید. وقتی انرژی تان را در هر مقطع زمانی روی یک یا دو مهارت بخصوص می گذارید خیلی زودتر به نتیجه می رسید. مثلا پیش دستی در سلام گفتن را باید تمرین کرد. وقتی به آن تسلط پیدا کردید، شروع به صحبت با لبخند ر ا تمرین کنید. ارتباط چشمی، کمک به دیگران، کمک به سایر خجالتی های جمع، حسن جویی و … که باعث افزایش اعتماد به نفس مان هم می شود.
دیدگاهتان را بنویسید